Sista inläggen för iår

Nästa år ska jag skriva dagbok varje dag. Jag ska köpa en sådan där bok där man skriver en sida varje dag, det borde räcka. Det som inte får plats där kan jag ju skriva här. Jag har insett att jag inte kommer ihåg så mycket om det inte finns antecknat någonstans. Med en sådan dagbok, som man känner sig tvungen att skriva i varje dag, kommer jag förhoppningsvis ihåg mer vid årets slut. Alla skriver om sitt 2008 men jag kommer inte ihåg de där mysiga stunderna, som kanske inte var ngot speciellt annat än just mysiga. Jag kommer ihåg alla stora höjdpunkter men de små ljusglimtarna i vardagen är ju minst lika vika. Men de är alltid de man glömmer bort, tyvärr...

Imorgon åker jag till Sälen för några dagars skidåkning. Nyårsaftonen kommer också att firas där, men massa skidåkning och troligtvis en hel del fyrverkerier. Jag antar att detta blir det sista ni hör från mig detta året alltså. Ha ett trevligt slut och en trevlig början på tvåtusennio.  


Dagens tidsfördriv


Ännu en julklapp klar. Det tog väl ca två och en halv timme, fast det kändes som en halv. Men jag kan inte bestämma mig för vem som ska få den, min mamma eller min mormor. Please help me. Vem borde få den?

Snart är alla julklappar färdiga

Jag har två grejer kvar att fixa, eller tre skulle man kanske kunna säga. Jag ska köpa en get till min mormor på webshopaid, köpa en --- till min kompis (skriver det inte här eftersom hon läser denna bloggen) och plocka ihop lite hemmagjort godis till en annan kompis. Nu börjar julen närma sig på riktigt, fast trots allt julbak tror jag inte att jag har insett att det är julafton i övermorgon. Om det bara kunde komma lite snö, det hade varit underbart.

Idag ska jag till Liseberg med några vänner och sedan ska jag lacka paket med en annan kompis. Massa mysigt. Fast jag ska inte till Liseberg förrän klockan tre så jag måste komma på något vettigt att göra innan dess. Kanske måla något mer, det hade ju varit kl. Fördelen med det är att tiden flyger iväg, två timmar känns som en kvart.

Resultat av skaparglädje, julklappstänk och tristess


Julklapp till min femåriga tjejkusin. Alla andra ger henne barbiedockor och massa rosa prylar men jag bryter trenden. Av mig får hon en spidermantavla. Jag uppfostrar henne till en pojkflicka. Frågan är bara vad jag ska ge till hennes syster, som är sju år. Hon är ännu "flickigare/prinsessigare". Har ni några tips? Kanske något annat jag kan måla? Ha det najs. 

Sanning

Sanningen är den att jag har tappat gnistan. Igen. God, it happens all the time. Sanningen är den att jag är trött på det mesta, så ska det inte vara. Man får vara trött på en eller två saker, kanske skola och något mer, men man får inte, JAG får inte, vara trött på allt. Alltid. Det är så fel.

Ibland måste man riskera för att vinna

Nu är det den sjuttonde december och inte långt kvar till jul. Jag har slagit in paket idag, visserligen bara ett, but still. Jag kör på den gamla hederliga stilen, brunt omslagspapper "gammaldags" snöre och lack-klutt. Det luktar ju så gott! Bara två dagar kvar i skolan, en städ-och filmdag och en avslutningsdag. Sedan är det looov! Det är otroligt efterlängtat.

Jag har slutat handbollen, det gick bra. Jag saknar det, men det är bättre såhär än som det var innan. Jag kanske inte träning tillräckligt mycket nu, men jag försäker göra det minst tre gånger i veckan, och det har funkat än så länge. På lovet ska jag träna skitmycket, eller det är min plan i alla fall. Antingen så håller den eller så gör den inte det. Whatever.

Jag ska sluta äta ko! Jippie! Saken är den att jag gärna vill bli vegetarian men det går inte mina föräldrar med på, så då har vi gjort en kompromiss. De dagar i veckan, alltså en eller två, vi äter ko här hemma ska jag få laga egen vego-mat. Jag är överlycklig! Det är verkligen en seger. Jag vinner massor nu för tiden, jag är bra.

Take care.


Today is the day

IDAG gäller det

Jag har spelat min sista handbollsmatch, tränat min sista handbollsträning, varit på min sista handbollscup. Jag vet inte om jag gör rätt eller om jag kommer att förstöra allt idag. Jag har ingen aning om vad som väntar och ingen aning om hur jag vill att det ska bli. Idag ska jag gå till träningen iklädd vanliga kläder, med matchtröjan och träningsmattan i handen. Jag är rädd, livrädd. Men samtidigt otroligt förväntansfull. Inte över idag men inför alla kommande dagar. Jag ska leva utan handbollen och jag ska göra det SÅ JÄVLA BRA! Jag ska bli en vinnare. För ingen kan stoppa mig.


RSS 2.0