Anyone..?


Någon som vet vad låten till denna Lindex-reklamen heter? Eller vem det är som sjunger?
Please tell me!

YEEEAH!

Jag har nu genomfört 13 löppass! 38 more to go! Över fyra veckor har jag hållt mig strikt till schemat, jag har inte missat ett enda pass. Detta är, för att avra mig, vääääldigt ovanligt. Nu gäller det bara att fortsätta på detta spåret i knappt 13 veckor till. Det klarar jag! Sedan kan jag springa en mil, åh det kommer att vara så himla härligt. ENMILENMILENMIL!!! Herrejisses vad grymt. Men det är ju som sagt 38 pass kvar, jag måste klara det.

Tankeställare.

Detta får i alla fall mig att tänka efter.

Vad är det egentligen som spelar någon roll av allt det man gör? Hur vill jag kunna se tillbaka på mitt liv när jag är 80 år? Är jag nöjd med det jag gör eller skulle jag hellre vilja göra saker på ett helt annat sätt? etta är faktiskt inte bara flummiga frågor. Jag tror att det är viktigt att man tänker efter..

kompisnatt

Jag sov hos min friend laura inatt, marre var också med. Vi kollade på Amelie från Monmartre och The sisterhood of the travelling pants 2 på kvällen. Vi byggde typ ett fort i sängen av kuddar och låg i en hög och kollade på filmerna samtidigt som vi åt lite nötter och sådant.

Efter att jag har sett bra filmer är det ofta att jag känner att jag vill vara någon helt annan stans, i någon helt annan  tid och med helt andra människor. Och vara en helt annan. Men jag vet, man ska vara nöjd med sig själv, göra det bästa av situationen och bla bla bla. Men ibland är det så härligt att drömma sig bort och göra en liten utflykt i tankarna. Och ofta händer det också att jag tänker att jag är mig själv men alla runt omkring mig är på ett annat sätt än de är i verkligheten. Som om jag sitter på ett kafe och stirrar ut i luften så tänker jag ibland att "tänk om den lite småsöta killen där borta hade sett sig omkring, hejdat sig och kollat på mig och blinkat med ena ögat". Och ofta tänker jag att jag själv borde göra sådana impulsiva och oväntade saker, sådana saker som får folk att le och titta lite extra på den där blonda tjejen som skuttar iväg med ett finurligt leende efter att ha gjort någonting oväntat. Det händer att jag är sur på mig själv för att jag inte gör sådant. För att jag i stället tittar ner i marken som alla andra, eller upp i himlen, och har en frånvarande min. Att inte möta människors blickar är någonting jag är bra på.. Tyvärr.

Ledsen om ni inte fattar ett dyft om vad jag säger, det blir lätt så när jag är trött. Jag babblar som en pratkvarn och bryr mig inte om hur andra uppfattar det. Vilket är både bra och dåligt skulle jag tro. Som när jag spelade schack med min bror för några minuter sedan. Jag babblade på om allt möjligt på franska, brittisk engelska och sluddrig svenska. Mest franska. Fraser som "Tu est un petit cauchemar" (du är en liten mardröm), "Mais non, ce n'est pas bon!" (Men nej, det är inte bra!) och "Tu as l'air d'un petit cheval grillé" (Du ser ut som en liten grillad häst(detta till schackhästen)) hoppade ur min mun helt utan anleding. Min kära bror, vi kan kalla honom A, bara tittade förvirrat på mig, skrattade (åt inte med mig) och rättade mina grammatiska fel som uppenbarade sig lite då och då.

Ibland blir allting galet och jobbigt och kaffehuvudigt (det är när huvudet blir varmt och det känns som om man har druckigt massa koppar kaffe och inget vatten alls) när man är så trött som jag är nu. Men ibland blir det roligt och galet och det blir nästan som att man lever i en annan värld. Man ser världen med dimmiga ögon. Idag är det dimmigt. Puss.

(Sammanfattningen på förändringsveckan får dröja några dagar tror jag..)

UNDERBAR DAG! 


Underbart #1: Kom nyss hem från en svettig cykeltur, har hittat en väg in till stan som tar kanske en halvtimme eller något liknande. Cykelbana nästan hela vägen, hur bra kan det bli!? :)Undebart #2: Jag kanske kommer att få bli hel-vegetarian! Mamma respekterar att jag tycker att det är oetiskt att äta kött trots att vi egentligen inte behöver det. Vi kan lika gärna äta något annat, det finns ju trots allt väldigt mycket att ersätta kött med. Nu återstår det bara att konfrontera pappa och övertyga honom om att jag kan klara av att laga egen mat och se till så att jag får i mig tillräckligt mycket protein och järn även om jag inte äter kött. Önska mig lycka till, tack!


Snacka om grym förändringsvecka! Att ändra sina matvanor är ju inte precis något litet steg, även om jag gradvis har börjat äta mindre och mindre kött, jag har ju till exempel redan tagit bort nötkött från min kost. Det därför att det bidrar till så mycket växthusgaser vid produktionen.

De andra delarna som jag skulle förändra denna veckan har väl gått sådär. Jag är fortfarande dålig på att ta tag i saker, sätta mig ner och göra klart det. Jag vet att jag hade vunnit jättemycket på det, att bara få det gjort. Men det är lättare sagt än gjort, men jag ska försöka. Det har ju trots allt bara gått tre dagar denna veckan, 4 more to go!

Första dagen på "Förändringsveckan"


Första dagen på "förändringsveckan" och jag har tänkt igenom vad det är jag vill få ut av den. Jag har också ägnat lite tid åt vad jag är nöjd och missnöjd med och det är ju trevligt att den "nöjda-listan" är längre än den "missnöjda-listan".. Men det visste jag ju i och för sig redan innan. Jag har egentligen inte särskilt mycket att klaga på, jag är helt okej. Fast det finns ju alltid skavanker att ta i tu med, och de jag har skrivit upp här är faktiskt väldigt viktiga, de avgör om jag mår bra eller inte.

Vad är jag nöjd med i mitt liv nu?
- jag har underbara vänner
- jag har oftast en stark personlighet
- jag är inte rädd för att skratta högt och visa vad jag känner
- jag har bra betyg
- jag har gjort upp ett träningschema
- jag har börjat bry mig om min hälsa
- jag har blivit mycket bättre på att ta för mig och visa vem jag är


Vad är jag missnöjd med i mitt liv nu?
- jag är omitiverad
- jag tar aldrig tag i saker som jag vet att jag måste göra förr eller senare
- jag äter i vågor, ena dagen supernyttigt och nästa onyttigt
- jag håller inte mina avtal med mig själv


Vad vill jag få ut av denna veckan?
Jag vill bli starkare i mig själv och lära mig hur jag mår som bäst, hur jag ska äta för att kunna prestera så bra som möjligt och vilken inställning som gör det lättast att klara av motgångar. Jag ska också försöka sluta skjuta upp saker och i stället ta mig i kragen och göra det jag är tvungen att göra. Något jag också måste försöka ta reda på är  vad det är som får mig motiverad, det kan jag ju sedan använda i alla möjliga sammanhang.


"The new me"


Jag hade tänkt göra som Viktoria en vecka. Jag ska komma fram till vad jag är bra respektive mindre bra på, vad jag är nöjd respektive mindre nöjd med i mitt liv. Sedan ska jag sätta upp några konkreta mål och riktlinjer och se om jag kan hålla mig till det denna veckan. Jag har länge känt mig orklös och min motivation gick på grund för ett tag sedan efter att ha seglat så fint några veckor. Nu är det alltså dags att ta tag i allt igen. Detta ska bli en vecka då jag är aktiv i mina ställningstaganden och handlingar.

(Rubriken är ett skämt. Detta handlar inte om att bli en helt annan person, gå ner x antal kilon eller bli den perfekta människan. Nej, detta är en vecka som fokuserar på förbättring, för att jag ska bli nöjdare med mig själv, få vardagen att fungera bättre och få mig själv att må bra. Jag är trots allt den viktigaste personen i mitt liv, eller jag ska vara det i alla fall. Eller hur?)

Dumpa honom!


Otroligt söt och härlig feelgood-film som jag var och såg igår med min älskade friend Laura. På vägen hem var vi helt inne i filmens värld och gick båda två med ett leende på läpparna. Underbart skådespeleri av Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Ben Affleck med flera. När den kommer ut på DVD på cdon är den MIN! :)

Motivation

Jag måste kämpa för att hitta tillbaka till motivationen. Snart ska jag springa en mil, jag ska absolut inte ge upp innan dess. Att ge upp är att misslyckas. Jag måste komma ihåg det. Löpning tre gånger i veckan + nyttig mat så att jag orkar och håller uppe humöret. Det kan väl inte vara så svårt? :)


I won't give up now

Fy fy fy på mig. Varför når jag aldrig mina mål? Varför lyckas jag aldrig med det jag har bestämt mig för?

Nej, nu måste jag ta mig i kragen, börja om från början. Och inte släppa taget denna gången!

Fredag. Äntligen

Äntligen helg, som jag har längtat. Jag orkar inte skolan längre, men jag får väl se till att stå ut ett tag till. Det är ju trots allt bara ungefär tre månader tills jag slutar. Sedan börjar jag gymnasiet, jippie! Idag har jag varit ute och gått med mamma, mycket trevligt. Hon kom hem från Tyskland idag, efter att ha varit där i tre dagar eller något sådant, så det var trevligt att träffa henne igen.I helgen står detta på schemat:
   - Löptur med Sara
Har visserligen redan sprungit mina tre gånger denna veckan, men det är ju bara trevligt att springa lite mer. Det skadar ju inte, om jag säger så. Och så är det ju socialt också.
   - Jobba hos min moster
inget mer behöver sägas, jobb helt enkelt.
   - Sova över hos Laura
  Mina föräldrar ska på fest så jag ska sova hos käraste Laura.
   - Styrkepass
  Det är ju bra att inte bara träna på konditionen, eller hur? :)

Pussar och kramar

Popart del 2

C e c i l i a   C u b a r l eP h i l i p p e   H u a r t


Shoooeees

Detta blir våren och sommarens skor för mig. Underbara va? :)

till anonym: de är från H&M. (klickar man på bilden så kommer man till deras hemsida)

Popart, watch and learn

Inspiration i massor fanns på popkonst utställningen som jag och my friend Laura var på för någon vecka sedan. Gratis var det också. Underbart! När jag ser sådant här får jag en sådan otrolig lust att köpa en jättestor tavelduk, spänna upp den på mitt staffli och måla i flera timmar. Utan paus. Jag avundas de med talang och unikitet (om det finns någonting som heter så).

M a r i a   M a n u e l aA n t o n i o   d e   F i l i p eMer konst från utställningen kommer. . .


Utanför mitt fönster

Idag är det dimma utanför fönstret. Gårdagens soliga väder har tydligen gått och gömt sig.


Fågelkvitter en lördag

Jag har nu avverkat 5 löppass. 46 till och sedan kan jag springa en mil. 46 stycken låter riiiiktigt många, men det är bäst att inte stressa fram resultat eftersom jag vill bli vältränad på köpet.

Idag är det klädbytning med tre kompisar. Vi ska välja ut några plagg var som vi har tröttnat på och sedan byter vi med varandra, miljövänligt och plånboksvänligt. Sedan ska vi titta på film också och sova så lite som möjligt. Själv vill jag nog titta på Melodifestivalen också, det är ju final ikväll, så jag ska försöka övertala vännerna. Ibland är det okej att vara vanlig och svenne, så det så!

Och på måndag är det studiedag, så denna helgen blir extra lång! Livet leker!

Frukost


En perfekt start på dagen

Idag åt jag supergod, perfekt lördagsfrukost.
Kokt ägg, morot, svartvinbärsdryck, grapefrukt och roibos med smak av chili och äpple.


(jag måsta köpa en systemkamera, så att jag kan ta egna bilder)

Sunshine

Idag är det vårväder. Nästan blå himmel, nästan sol och lite vind. Det är ju ungefär så bra det kan bli nu i början av mars. Det tackar jag för. Idag har jag fått tillbaka två prov, ett i fysik och ett i hemkunskap. Fysikprovet var om radioaktivitet och jag fick 35/38 och hemkunskapsprovet var om näringsämnen och jag fick 44/45. Jag får vara stolt över mig idag, för en gångs skull. Sedan gjorde jag ett musikprov också, om klassisk musik. Jag är inte helt säker på att det gick bra, det blev nog minst tre-fyra fel. Men vad spelar det för roll..? Hehe..


Idag tor jag inte att jag ska ut och springa, eftersom jag gjorde det igår. Men en promenad i nästan solskenet skulle nog sitta fint. Eller en cykeltur. Vi får se hur det blir. Förresten har det poppat upp snödroppar i trädgården nu. JAG ÄLSKAR VÅREN! <3

Motivationen är på topp

Så idag är det dags för det första löppasset. Det första av 51. Känns lite jobbigt att det är så långt kvar tills jag kan springa den där milen, men det är bäst att inte gå ut för hårt. Om jag gör det kanske jag inte kan hålla motivationen uppe, och det är min värsta mardröm för tillfället.

Dagens pass blir:
2 min gång
8 min löpning
2 min gång
7 min löpning
1 min gång
tot: 20 min

Jag vet att det inte är särskillt mycket att skryta med och att jag troligtvis orkar mer. Men jag ska börja med att bara känna hur mycket min kropp orkar med och i vilken form jag är i och så. Det var ju trots allt över tre månader sedan jag sprang.


Förut gick jag ju i handboll och hade toppenkondition eftersom vi hade två väldigt krävande löppass i veckan. Men sedan, när jag slutade för 3-4 månader sedan, slutade jag att springa eftersom vädret blev sämre och så. Jag tränade då på friskis&svettis 3-4 gånger i veckan, men det är ju inte särskillt konditionskrävande. Men nu är det alltså dags igen. Tre löppass i veckan och om jag orkar kanske också något danspass och något styrkepass. Jag ska ju inte sluta gå på friskis&svettis helt och hållet, eftersom jag har terminskort där. Det vore ju slöseri.

Run run run

Vet ni vad?

Vecka 26 ska jag vara så vältränad att jag kan springa en mil. Jag har skrivit ut ett schema på hur jag ska fixa det. 3 löppass i veckan med olika långa distanser. Om fem veckor, när jag troligtvis har nått mitt första delmål (5 kilometer utan någon större ansträngning) ska jag köpa en pulsklocka också, för att få ännu större koll på min träning. Jag är jättepeppad! Nu återstår det bara att se om jag lyckas träna regelbundet tre gånger i veckan efter det schemat jag har skrivit. Jag brukar oftast vara ganska dålig på att göra det jag har bestämt mig för, men detta SKA gå!

Detta är pulsklockan jag ska köpa
(1000 kronor på Medistore)

En rolig grej angående träning som också händer i vår är att jag och några kompisar ska springa VårRuset. Jag ska försöka få ihop folk så att vi blir sex stycken, för då får man nämligen gratis picknick, och det är ju trevligt. VårRuset är fem kilometer långt och ingen seriös tävling utan bara en kul grej för att vara ute och röra på sig. Men eftersom jag gärna vill kunna springa runt och känna att jag har bra kondition så måste jag ju börja träna.Ja, jag antar att det bara är för mig att sätta igång. ;)
run run run

ECO: Toppar

Vad passar inte bättre nu på våren än några söta toppar?
Att de är av 100% ekologisk bomull gör ju det hela ännu bättre.

1. Långärmad t-shirt från Ellos199 kr
2. Blus från Stewart+Brown. $186
3. T-shirt med tryck från Katherine Hamnett. £40
4. T-shirt från Edun. €65

Tänkte att jag kunde lägga ut lite ECO-tips på bloggen lite då och då.
Gör er själva och naturen en tjänst; bli medvetna!

RSS 2.0