Veckans träning

Eftersom det slarvades med träningen idag och jag inte kommer ha något tillfälle att träna imorgon (skola, cortegen, åka till landet) så blir det tuffare tag i slutet av veckan. Jag får ju inte komma efter i schemat bara för att jag slarvar några dagar. Mina prestationer måste hela tiden förbättras.

Fredag:
25 min löp, 2 min gång, 10 min löp
minst 1 timmes promenad
minst 100 simtag i det iskalla vattnet

Lördag:
intervaller; 5 min x 5-7 ggr
minst 1 timmes promenad
minst 100 simtag

Söndag:
35 min löp
minst 1 timmes promenad

Imorgon kväll åker jag nämligen till landet med familjen + Laura. Hoppas att det är okej för henne att jag lämnar henne några timmar varje dag för att träna. Well, hon har inte så mycket att säga till om. Jag måste träna!

Få ut det mesta av 2009

  1. Bli kär.
  2. Ragga.
  3. Ha naturdagar.
  4. Skratta tills du får ont i magen.
  5. Oroa dig inte.
  6. Se livet från den ljusa sidan.
  7. Våga gå över trösklar.
  8. Ät kakan.
  9. Våga göra impulsköp.
  10. Bara lyssna.
  11. Säg nej.
  12. Säg ja.
  13. Våga få gräsfläckar.
  14. Smörj dörren om den gnisslar.
  15. Se solen gå ner.
  16. Se solen gå upp.
  17. Kryp genom rullen.
  18. Ha realistiska krav på dig själv.
  19. Det kan hända mycket på 3 dagar.
  20. Du kan få det att hända mycket på 3 dagar.

Just live your plastic shallow dream

Kärlek är svårt. Ni vet det va? Och att älska sig själv. Och att göra sig förtjänt av att älska sig själv. Och att förstå vad som egentligen betyder något. Och att veta vad man ska säga när man bara vill ge hela sin värld till någon. Det är svårt. Ville bara få det ur mig.


9 kilometer



Träffade min före detta tränare vid spåret idag. Han undrade förstås hur jag mådde och om jag var säker på mitt val att hoppa av handbollen. Jag svarade att jag var det. Han sa att det viktigaste ju var att ta hand om sin kropp, eftersom man då mår bättre både psykiskt och fysiskt. "Fast det ser jag ju att du gör" sa han. Det kommer jag troligtvis att leva på hela veckan. Han var den näst bästa tränaren, Benke var bäst. Ingen kan vara bättre än Benke.

Och på bilden är det mina nytränade ben. Och nästan lite smygreklam för casall, hihi.

Cherryblossom


Körsbärsträdet utanför mitt fönster blommar för fullt. Igår sa det bara pang och så slog nästan alla blommor ut på samma gång. Det är vackert. och kolla vad fint jag har gjort det i mitt fönster. Växten är en bergspalm som jag fick på min födelsedag. Den kan tydligen bli 10 meter. "Om det blir det får jag väl se till att göra ett hål i mitt tak, bra att jag bor på översta våningen" sa jag till min kusin när jag fick den.

Kanske inte superbra kvalitet på bilden, men det duger bra tycker jag.

Phone


Har fått en vacker mobil. Fick den i födelserdagspresent av mina fina föräldrar. Den har en bra kamera, så jag kan ju börja lägga upp lite personligare bilder här. Det blir väl bra? Hihi

IDAG ÄR DET MIN DAG...

... Det är nämligen min FÖDELSEDAG! Nu är jag sexton år ung/gammal, en precis lagom ålder enligt mig. SEXTONSEXTONSEXTON! Please, wish me a happy birthday :)

Min födelsedag firades med brunch med släkten. Vi såg Morgan på restaurangen, ni vet han som var med i Let's Dance. Lite kändisar förgyller vardagen, hihi. Brunchen var toppengod, speciellt en smoothie de hade. Den smakade ljuvligt. Passionfrukt och banan tror jag och min kusin att det var i den. Mums!

Vet ni vad jag fick i present av min mormor? Ett engelskt lexikon från 1879! Det är hur tufft som helst! Passar bra eftersom jag ska till London med min kompis Laura i maj också. Och i lexikonet låg det en 10-pundsedel, den kommer jag att shoppa upp där, hihi.

Kanske ska jag berätta lite om vilka mer presenter jag har fått. En ny mobil, det behövdes verkligen eftersom min gamla gick sönder för några veckor sedan. En provdocka, ni vet en sådan med byst och höfter typ. Man kan ställa in bröstmått, midjemått och höftmått på den också. Häftigt värre! Fick lite andra grejer med, till exempel en ring, en London-guide, en träningströja och några skivor. Trevligt!

Min dag har hittills varit underbar. Nu blir det till att slappa lite hemma och sedan ikväll ska jag på promenad med Becca. Ha en bra dag ni också!


Sommar och sol

Seriöst!? Vädret är ju underbart. Har legat ute och läst en bok i en halvtimme eller något, underbart. Imorse, vid 10-tiden, var det löpning på schemat. 6 kilometer blev det idag. Jag tog inte ut mig fullt så mycket som jag hade kunnat göra, men jag är ändå nöjd med min insats. Man kan ju inte vara på topp hela tiden, eller hur? Det härligaste är ju att jag börjar märka skillnad på mina ben, de ser aningen mer muskulösa ut än innan. YES!

Igår gick jag Milen med Sara. Det tog ungefär en timme och 25 minuter. Jag tror att vi hade kunnat gå mycket snabbare, men meningen var att vi skulle lära känna banan. Ingen av oss har varken sprungit, gått eller cyklat den tidigare, så vi tyckte att det var dags. Det är den rundan jag ska kunna springa utan uppehåll när jag är klar med mitt löpschema. Jag ser verkligen fram emot det.

Mina fötter mådde nog inte så bra av promenaden, tyvärr. I onsdags lyckades jag få en stor (minst 1 cm i diameter) blodblåsa på högerfoten och efter promenaden märkte jag att jag hade fått ruskigt skoskav på vänsterfoten. Inte roligt. Det gjorde därför lite ont att springa idag, men jag försökte att inte tänka på det utan att i stället fokusera på hur duktig jag var. Hihi.


(bilden är från i höstas)

Löpning i vackert väder

Nu ligger alltså fokus på att balansera kosten och träninge, för att jag ska kunna prestera så bra som möjligt hela tiden. Sprang 8 kilometer idag, det gick riktigt bra. Jag tog i lite mer än vad jag trodde att jag skulle klara, och så klarade jag det! jag älskar att utmana min kropp! Snart blir det fiskpinnar och potatismos. Ingen särskilt bra träningsmat. Jag tror att jag ska ta bort paneringen från fisken och göra en sallad med lite smått och gott i och äta till. OCh så massa vatten att dricka, eftersom jag svettades hur mycket som helst när jag sprang. Onödig information kanske, haha.


Kost och träning

Sju veckor med mitt supergrymma träningsschema, och jag har inte svikit det (eller mig själv heller för den delen) en enda gång. Revolutionerande, i alla fall för mig som aldrig tidigare har följt de reglerna jag satt upp för mig själv. Denna veckan ska jag försöka fokusera på vad jag stoppar i mig. Snart (väldigt snart) fyller jag år. Jag vill må absolut bäst på min födelsedag och alla dagar efter det också. Ska försöka börja lite försiktigt med att äta mer "rätt" saker. Mer grönsaker, mer vatten, lite mindre portioner. Toppenbra! För mig är det mycket svårare att äta bra än att träna bra. Jag vet inte varför, men troligtvis för att jag är van vid att träna mycket och inte har varit lika fokuserad på kost tidigare. Men jag har insett att man snabbare når bättre träningsresultat genom att ge kroppen vad den verkligen behöver och inte massa kakor, vitt bröd m.m. Och jag vill ju förbättra mig mycket mer med löpningen. Om några veckor ska jag kunna springa en mil. Då gäller det att kroppen får rätt näring. Så ge mig gärna tips på bra mat eller hur ska ska tänka, om ni har några. :)

Idag sprang jag 3,2 kilometer med klassen. På tid. Jag brukar ju alltid ta tiden på mig själv när jag springer men idag kände jag att jag hade mycket mer press på mig eftersom min prestation skulle betygssättas. MVG-gränsen låg på 16 minuter och jag sprang på 15.26. Härligt. det var dock 16 sekunder sämre än förra gången, för ett halvår sedan, men då tränade jag fortfarande handboll så det är troligtvis därför. Men jag fick MVG idag. Inte illa. Och igår var jag och Sara ute och sprang. Jag sprang 5 kilometer på 23.30 minuter. Det är ganska bra, men snart kan jag springe det mycket snabbare än så. Det ser jag fram emot.


Glad påsk i efterskott

Det känns obligatoriskt att publicera en liten påskhälsning. Den är väl dock några dagar sen, men 'bättre sent än aldrig' heter det ju.


I'm off

Idag klockan 13 åker jag med mina kusiner till mitt sommarland. Det är mitt paradis på jorden, verkligen. Resten av min familj kommer på påskafton, men jag ville inte vänta så länge så jag åker redan idag, hihi. Till bilresan, som tar ungefär 4 timmar, har jag laddat upp med "Älskad, saknad" av Joyce Carol Oates och nya numret av ECOqueen. Ska sitta mellan mina två småkusiner som är 7 och 5 år gamla, jag hoppas att de inte blir åksjuka.

Detta blir alltså det sista ni ser av mig på ett tag. Ha ett fortsatt underbart påsklov! <3

Dagens mål

[x] fullfölja veckans 2a löppass trots ösregn (10-2-10-2-10 + upp -och nerjoggning)
[x] betala mamma 100:- (hon fyllde på pengar på min mobil)
[x] HA BRA SJÄLVFÖRTROENDE HELA DAGEN


Motto

Motivation är ingenting man får - det förtjänar man

Detta ska bli min riktlinje denna månaden.

underbar, spontan dag

åkte in till min kära kompis laura idag vid två-tiden. vi gick på stan, utan att hitta någonting lockande att köpa. sedan satte vi oss på en liten kulle i trädgårn'. efter ett tag kom mathilda, och så pratade vi lite (läs: mycket).Sedan ägnade vi ganska långt tid åt att komma på vad vi skulle göra (mathilda hann köpa en glass under tiden och jag och laura gick på toa). Vi beslutade oss för att följa efter några snygga killar. I nordstan hittade vi tre stycken, de kanske var 16-17 år gamla. Vi följde efter dem hur länge som helst! säkert 45 minuter, minst. De visste att vi förljde efter dem, och vi visste att de visst. Så, anyway, vi följde efter dem ända till bergakungen (!). Efter ett tag, när vi hade suttit där ett tag och varit oroade över vad vi skulle göra om de gick in för att kolla på en film respektive gick ut. Så till slut kommer en av killarna fram till oss och ger oss en servett där deras nummer stå. Vi blev helt chockade! Han sa något i stil med "vi tänkte att ni kanske ville ha dessa"..

Det finns ett hopp om att charmiga och härliga killar finns trots allt. Så efter att vi hade fått deras nummer gick vi därifrån, alla tre helt överlyckliga, Åh, vilken underbar dag.


God morgon!

Igår sprang jag mitt första pass på den lite hårdare nivån än innan. Jag har nu gått över till tre intervaller i stället för två. Har hållt mig till schemat i över fem veckor nu och jag har verkligen märkt förbättring. Min kondition är avsevärt mycket bättre än när jag startade, och bättre ska den bli.

Ni kanske inte vet vad det är jag egentligen vill uppnå med min löpning, så det ska jag tala om för er. Om allt går som planerat och jag håller mig till schemat kan jag i slutet av vecka 24 (alltså om ca 9 veckor) springa en mil utan större ansträningning. Direkt efter det börjar jag på ett nytt schema som jag tror är ungefär 12 veckor långt. Efter det schemat är fullföljt ska jag kunna springa ett halvmaraton, alltså ungefär 2,1 mil. Eftersom jag nästa år hade tänkt att springa Göteborgsvarvet är det viktigt att jag inte tappar formen under hösten och vintern så jag ska fortsätta med ytterligare ett schema sedan. Detta huvudsakligen för att komma i bättre form inför varvet.

Så nu vet ni!


kass dag

Jag är så otroligt uttråkad. Jag måste hitta på någonting som jag kan göra imorgon, för jag vill inte att det ska bli som idag. jag har ingenting vettigt att göra. Eftersom jag ska träna styrka ikväll kan jag inte sticka ut och springa. Jag har ingen bra bok som jag kan försvinna ner i några timmar. Biblioteket är visserligen öppet men vi ska äta om en timme så jag hinner inte åka dit. Och efter maten har biblioteket stängt. BLÄÄ! Kass dag! Så vad kan jag hitta på imorgon? Kanske ska jag göra ett schema, timme för timme. Men nej, det blir för uppstyrt. Usch, vad jag är uttråkad.

Intressant inlägg detta var va? haha :P

Härlig söndag

Frukost:
2 koppar te med lite honung
en halv grapefrukt
2 rostade mackor med mirabelle-marmelad
ett glas proviva med svartvinbärssmak

Idag har jag varit ute och fixat lite i mitt trädgårdsland. Lavenderbusken växer så det knakar. Något annat som också hade växt mycket var gräset, det gick knappt att se jorden för att det var så mycket gräs ivägen. Nu är dock det problemet ur välden, och det återstår bara att köpa fröer. Och att så, förstås.


Och på torsdag ska jag till mitt sommarland! Jippie! I love it. Det är nog det stället på jorden jag gillar mest.

Påsklov

Nu är det dags för en nystart! Påsklovet ska för mig betyda mycket träning, främst konditionstränining med också styrketräning. Och om vi åker till mitt sommarland ska jag tjata om att få lägga i roddbåten i spat', den är ju en grym träningsmaskin! Fast det är inte bara träning jag ska fokusera på, utan för mig är det faktiskt viktigare att tänka på vad jag äter än hur mycket jag tränar. Mycket grönsaker ska stå på menyn de kommande dagarna. Det är ju både gott och otroligt nyttigt. Vi får se hur jag mår efter påskveckan. Förhoppningsvis bättre än nu. Igår åt jag nästan ingenting och idag åt jag onödiga grejer, såsom flingor och bröd. Nej, för mig är det grönsaker som gäller. Och frukt, för det är ju så gott. Fast på självaste påskafton ska jag käka massa godis, det är ju trots en av de få dagarna som mitt godisförbud inte gäller och det måste man ju ta vara på. Haha.


Sunshine

Idag joggade jag i t-shirt, det är ett riktigt vårtecken det. <3


RSS 2.0