Snön pajade planerna

Idag är det snö. En centimeter vitt pulver som hindrar mig från att cykla till spåret och springa en sväng. Attans. Igår sprang jag fyra kilometer. Det är ingenting att skryta med men jag börjar lite mjukt eftersom jag inte har sprungit på ungefär tre veckor. Jag vill inte tappa konditionen (som har varit så jävla bra). Jag är ingenting om jag inte kan springa långt och snabbt. INGENTING. Jag är flickan som springer utan att bli trött, och så ska det bannemig fortsätta att vara. Igår tog jag min nya cykel till spåret. Den är röd, jättevacker och har en pakethållare. Och 21 växlar. Jag är lyckligt lottad.

JAg bara måste tipsa om min frukost idag, eftersom den var så ruskigt god. Fiberhavregrynsgröt med lite extra. Ta en deciliter fiberhavregrynsgröt, lite salt, en näve hackad mandel och lite blandade fröer. Lägg i en djup tallrik och häll på två deciliter vatten. Ställ i micron i ungefär två och en halv minut. Servera med äppelmos och eventuellt lite kanel. En apelsin efter det är pricken över i:t.

Dagen i korthet

Dalande snöflingor. Meningslöst. Otillräcklig. Pulkor. Skratt i backen. Nygräddade limpor. Tidningar. Promenad på hala gator. Snubbel i gatlyktornas sken. Tågresor och fikor lite spontant. Lila paraply. Antänkningsböcker. Inbillad matrialism. Pepparkakor. Charmiga musiker. Becca, you made my day.

bild

6 Januari - Dagbok

Idag var det skridskoåkning. Jag, min lillebror, mamma och pappa åkte iväg till en sjö i närheten där vi hade hört att det var femton cm tjock is. När vi kom dit var det nästan inget annat folk där och det blåste bara lite lätt. Isen var underbar och vi bara gled omkring. Jag är egentligen inte särskilt bra på skridskor, eller jag tror inte det i alla fall. Jag åker det bara ungefär en gång om året, så det är ju inte så konstigt att jag inte är något proffs. Men trots det gick det väldigt bra. Jag åkte framlänges och baklänges och sackade och hela köret, jag könde mig verkligen duktig. Det är en otroligt härlig känsla när man bara glider fram med vinden i ryggen och en stor istäckt sjö framför sig. Jag hoppas att isen inte smälter på ett tag, för jag skulle så gärna vilja dra med några kompisar upp dit och kanske ha med sig fika. Det hade varit underbart.

På kvällen var det bio-tajm. Klockan nio satt vi bänkade i salongen för att se Australia. Eftersom jag var i Australien i fyra veckor i somras ligger det mig väldigt varmt om hjärtat. Filmen var superbra, fast lite smörig på sina ställen. Att den var nästan tre timmar lång var bara en fördel, eftersom jag verkligen inte ville att den skulle ta slut. Jag rekommenderar den verkligen. Troligtvis är det bäst att se på bio eftersom det är så vackra vyer och storslagna bombscener.


Jag ska hitta något som är "MIG"


Något som fascinerar mig är var man hämtar sin inspiration. Jag Får det från andra människor, men det kan ju inte gå runt runt. Jag vill komma på mina grejer själv, men jag lyckas aldrig göra något unikt eller riktigt jag-igt. Jag vet att det inte finns någon som mig och att jag är unik, men det finns så många människor som är unikare. det är mycket möjligt att jag är en sådan människa som vill avra värst och bäst. Om jag är det så misslyckas jag gång på gång. Jag önskar att jag kunde nöja mig med att vara medelmåtta. Men hur många gör det egentligen? Detta året ska jag hitta någonting som är mitt, som ingen annan har. Eller det kanske blir en kombination, I don''t know.

Nu ska jag i alla fall kolla H&M-katalogen med mamson.

Ny bloggdesign

Just det, jag höll nästan på att glömma. Säg GÄRNA vad ni tycker om den nya designen här på bloggen.

5 Januari - Dagbok

Jag vaknade ungefär klockan halv tio men gick inte upp förrän en timme senare. Vid tio kom nämligen en snubbe som skulle kolla på våran trasiga frys och jag ville helst inte möta någon i min alldeles för korta morgonrock. Jag gick upp och åt för mycket till frukost som vanligt. Strax därefter åkte jag till stan och mötte mamma. Vi gick till intersport eftersom jag skulle byta mina löparbrallor som jag fick i julklaopp, de satt nämligen inte särskillt bra. Vi bytta dem mot ett par tajta löparbrallor till mig och en träningströja till mamson. Sedan gick vi till stadium och köpte inne-träningsbrallor till mig och ett lila träningslinne, också till mig. Vi hade bestämt med pappa att vi skulle äta klockan halv två fast vi kom inte hem förrän klockan tre, stackars papson. På kvällen gick jag och mamma på medelpass på F&s. Det var alldeles lagom jobbigt, och jag invigde mina nya träningskläder. Träffade också några gamla handbollstjejer, det var mycket trevligt. Kvällen blev riktigt go. Efter kvällmaten satta jag mig med min julklappsbok, "Alberte", och läste i flera timmar. Som sällskap hade jag en kopp te och en gossig filt som jag delade med mamma. Sedan skissade jag lite också. Det blev en gäspande flicka i trosor och bh sedd bakifrån. Det jag blev mest nöjd med var att hon var mänsklig, alltså inte helt supersmal utan jag lyckades få till några snygga valkar. Jag kanske visar er någon dag.


3 Januari - Dagbok

Klockan halv tio idag åkte vi till tågstationen för att plocka upp mormor, sedan åkte vi till farmor och farfar. Efter en fika med sju sorters kakor gick vi ut på stan. Mamma, mormor och pappa köpte lite kläder, själv hittade jag inget bra. På bokhandeln/leksaksaffären träffade jag C, hennes mormor och morfar bor här. Vi bestämde att vi skulle ses senare. Klockan fem var jag och mina bröder och bowlade, det gick väl sådär. M var übersur och klagade så fort han inte slog en strike eller spare (alltså nästan hela tiden). Han har väldigt kort stubin, det hade jag också i den åldern (sanningen är den att jag var ett riktigt vilddjur, en gång drog jag min bästa kompis i håret så hårt att hon fick en bula, fast det hör inte hit). Efter bowlingen träffade jag C, vi spelade kort och gick en promenad. på kvällen såg vi andra delen av "Dubbelgångaren". Den var inte så bra, slutet var alldeles för omständigt. Det är lite jobbigt att vara här, för det bjuds på så mycket kakor och jag kan inte låta bli att äta alldeles för många. Men jag, pappa och farmor har gått någon timme, så det gör inte så mycket.

2 Januari - Dagbok

Idag var jag riktigt seg, eftersom vi kom hem ganska segt igår kväll. I tidningen såg vi att ingen skadades allvarligt i gårdagaens olycka (se 1 januari). Ingefär klockan ett ringde A och frågade om jag kunde hjälpa till med inventeringen på hennes företag. Det gjorde jag så gärna. Mellan två och halv sex räknade jag keramik och färger. När jag kom hem fanns det nygräddade pannkakaor, och det tackar man ju inte nej till. På kvällen tittade jag, mamma och pappa på en fransk thriller, "Dubbelgångaren". Det var ganska bra. Andra och sista delen kommer imorgon.


1 Januari - Dagbok

Idag åkte vi hem från Sälen efter några dagars underbar skidåkning. Vi har bott hos familjen H i deras stuga. Idag åkte vi skidor tills liftarna stängde. Jag och A åkte offpist mest hela tiden och försökte hitta så många goa hopp som möjligt. Igår, på nyårsafton, släppte vi upp kinesiska "raketer". Det var som små luftballongen och man tände eld på (eller man tände på en vaxbit som satt där korgen på en luftballong brukar vara) och sedan seglade den iväg. Det var väldigt fins, och man såg dem tills de bara var som prickar på himmelen. Mycket mer prisvärt än vanliga raketer, om man inte är ute efter smällen. Jag vet inte om jag har något nyårslöfte, kanske att träna minst 120 gånger (ungefär var tredje dag alltså). Detta året ska jag vara duktig med träningen har jag bestämt mig för, men det är inget löfte. Sedan ska jag ju ha godislöfte, men det blir inte svårt eftersom jag har haft det minst fyra år tidigare.

På vägen hem från Sälen såg vi en bilolycka. En förare väjde för en älg och krockade mer två andra bilar. Otäckt.

RSS 2.0